4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop met een elektrische mixer de boter met beide soorten suiker romig. Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 2 Zeef de bloem, cacao en baking soda erboven en mix erdoor. Schep ten slotte de gehakte chocolade erdoor.
  • 3 Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg, druk plat en leg met voldoende tussenruimte op het bakpapier. Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven, zodat ze van buiten knapperig zijn en vanbinnen nog smeuïg.

bereidingstip

Maak ook eens chocolate chip cookies met deze smaakcombinaties: walnoten, geraspte wortel en witte chocolade - hazelnoten, stemgember en pure chocolade - pistachenoten en witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 930 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 13 gram