8 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Druiven-citroencake met olijfolie

Druiven-citroencake met olijfolie

ingrediënten


15 min
8 personen
175 gram druiven

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram rietsuiker
250 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel. Kook de wijn in tot 85 ml.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Houd 2 eetlepels suiker apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
  • 3 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en giet het beslag in de vorm.
  • 4 Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst