8 personen
nagerecht/gebak
recepten Druiven-citroencake met olijfolie

Druiven-citroencake met olijfolie

ingredi├źnten


8 personen
175 gram druiven (gehalveerd)
150 ml olijfolie
2 hele citroenen (rasp)
3 eieren
100 gram zachte boter
100 gram rietsuiker
250 ml zoete witte wijn
225 gram zelfrijzend bakmeel _ extra om te bestuiven

benodigdheden

1 cakevorm, ingevet

  • 1 Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel.
  • 2 Kook de wijn in tot 185 ml.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 4 Houd 2 eetlepels apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
  • 5 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  • 6 Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor en giet het beslag in de vorm.
  • 7 Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker.
  • 8 Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.