4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Druivengelei

Druivengelei

ingrediënten


20 min
4 personen
citroensap

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter witte druivensap
20 grote pitloze witte druiven
4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Snijd een kruisje onder in de druiven en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Pel de druiven en houd apart.
  • 2 Verwarm het druivensap. Voeg de gelatine toe en roer tot deze is opgelost. Voeg dan het citroensap toe. 3. Leg de gepelde druiven in mooie glazen. Giet het druivensap erover en laat opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Serveer de druivengelei met een toef geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 2 gram