eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen

ingrediënten


20 min
500 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 potten

  • 1 Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken.
  • 2 Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water.
  • 3 Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen
  • 4 Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven.
  • 5 Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 144 gram
eiwit 1 gram