voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

ingrediënten

200 gram bloem

100 gram suiker

100 gram boter

1 ei

200 gram ricotta

2 eetlepels witte basterdsuiker

500 gram witte druiven

100 gram walnoten

2 eetlepels suiker


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

6 taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  • 2 Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • 3 Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
  • 4 Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.

bereidingstip

Voeg aan de ricotta 1 eetlepel rum toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 11 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier