6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

ingrediënten


20 min
6 personen
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte druiven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

6 taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  • 2 Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • 3 Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
  • 4 Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.

bereidingstip

Voeg aan de ricotta 1 eetlepel rum toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 11 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst