4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Drumsticks met geroosterde venkel, olijven en granaatappel

Drumsticks met geroosterde venkel, olijven en granaatappel

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter granaatappelsap
1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram drumsticks

dit product is niet beschikbaar

150 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de couscous in een kom en giet de warme bouillon erover. Dek af met een bord of vershoudfolie en laat 5 minuten staan, tot al het vocht geabsorbeerd is. Schep de korrels los met een vork. Voeg de tomaatjes en bosui toe en houd apart.
  • 2 Verwijder de kern van de venkelknollen en snijd de groente in blokjes. Meng de venkel met de olijven en een snuf zout en verdeel over de bakplaat. Bestrooi de drumsticks met de ras el hanout en zout en leg ze erbovenop. Zet circa 30 minuten in de oven, tot de kip gaar is.
  • 3 Breng intussen het granaatappelsap met de honing in een pannetje aan de kook en laat in circa 10 minuten inkoken tot een siroop. Schenk de siroop over de warme kip. Serveer met de couscous en bestrooi met de granaatappelpitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 59 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté