4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Drumsticks met gouden paprikasaus en stro-rösti

Drumsticks met gouden paprikasaus en stro-rösti

ingrediënten


35 min
4 personen
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spiraalsnijder

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de honing met de mosterd, de helft van de azijn en zout naar smaak.
  • 2 Bestrijk de drumsticks hiermee, leg in een ovenschaal en bak circa 25 minuten in de oven. Keer de drumsticks halverwege.
  • 3 Bak intussen de paprika’s kort in een droge, hete koekenpan zodat ze kleuren. Voeg 1 eetlepel olie, de rest van de azijn, helft van de knoflook, helft van de bosui en een scheutje water toe.
  • 4 Laat afgedekt circa 20 minuten pruttelen, tot de paprika’s zacht zijn. Rasp de aardappels met een spiraalsnijder, keukenmachine of handrasp in dunne, bij voorkeur lange, slierten en laat uitlekken.
  • 5 Meng de aardappelslierten met de sjalot, rest van de knoflook, zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een paar hoopjes aardappel in de pan.
  • 6 Druk iets aan en bak de rösti in circa 5 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Bak zo circa 12 rösti’s.
  • 7 Pureer het paprikamengsel met een blender of staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de drumsticks met de paprikasaus en rösti.
  • 8 Bestrooi met de rest van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 30 gram