4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Verhit de olijfolie, fruit hierin de uiringen met gember en knoflook.
  • 3 Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het kaneelstokje, zout, peper, citroensap en -rasp en de tomaten toe en stoof 20 minuten.
  • 4 Verwijder het kaneelstokje. Serveer bestrooid met de olijven en de bladselderij.

bereidingstip

Lekker met couscous. . Vervang kaneel door steranijs. . Neem in plaats van bladselderij bosui of bleekselderij.

wijnadvies

Tromgeroffel bij de drumsticks voor Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi en Villa Mondi Soave. Maar er zit ook muziek in Montalto en Vega Libre rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 31 gram