-
1
Bekleed de schaal strak met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen, zodat je de reep straks makkelijk kunt lossen. Breek de pure chocolade in blokjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade zo (au bain-marie) en roer glad.
-
2
Schenk de helft van de chocolade in een dunne laag op de bodem van de schaal. Laat in 5 min. in de koelkast hard worden.
-
3
Roer intussen de pindakaas met de melk en poedersuiker glad. Hak de pistachenoten fijn. Houd 1 el pistachenoten apart en schep de rest met de chocolatechips door het pindakaasmengsel.
-
4
Verdeel het pindakaasmengsel over de chocoladelaag. Strijk hierover de rest van de gesmolten chocolade gelijkmatig uit. Zet 1 uur terug in de koelkast om helemaal stevig te worden.
-
5
Breek de witte chocolade in stukjes of hak grof. Doe de chocolade in een schone kom, laat au bain-marie smelten en roer glad.
-
6
Neem de reep met behulp van de overhangende folie uit de schaal. Laat de witte chocolade al zigzaggend van een vork over de reep lopen. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten. Zet nog 5 min. terug in de koelkast of tot de witte chocolade hard is. Snijd in 8 repen.
bereidingstip
Vervang voor een ontbijtreep de helft van de chocolatechips door havervlokken of granola.. Weinig tijd? Dan is de diepvries je beste vriend om de chocolade en reep snel hard te laten worden.