eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Dubai-style chocoladereep

Dubai-style chocoladereep

ingrediënten


bestellen
20 min
100 gram chocolate chips
150 gram pindakaas met stukjes noot
180 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
2 eetlepels poedersuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
50 gram pistachenoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
25 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.79

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.75

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00

benodigdheden

ovenschaal

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de schaal strak met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen, zodat je de reep straks makkelijk kunt lossen. Breek de pure chocolade in blokjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade zo (au bain-marie) en roer glad.
  • 2 Schenk de helft van de chocolade in een dunne laag op de bodem van de schaal. Laat in 5 min. in de koelkast hard worden.
  • 3 Roer intussen de pindakaas met de melk en poedersuiker glad. Hak de pistachenoten fijn. Houd 1 el pistachenoten apart en schep de rest met de chocolatechips door het pindakaasmengsel.
  • 4 Verdeel het pindakaasmengsel over de chocoladelaag. Strijk hierover de rest van de gesmolten chocolade gelijkmatig uit. Zet 1 uur terug in de koelkast om helemaal stevig te worden.
  • 5 Breek de witte chocolade in stukjes of hak grof. Doe de chocolade in een schone kom, laat au bain-marie smelten en roer glad.
  • 6 Neem de reep met behulp van de overhangende folie uit de schaal. Laat de witte chocolade al zigzaggend van een vork over de reep lopen. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten. Zet nog 5 min. terug in de koelkast of tot de witte chocolade hard is. Snijd in 8 repen.

bereidingstip

Vervang voor een ontbijtreep de helft van de chocolatechips door havervlokken of granola.. Weinig tijd? Dan is de diepvries je beste vriend om de chocolade en reep snel hard te laten worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 366 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram