9 personen
eenvoudig
30 min.
tussendoortje
home recepten Dubai-style chocoladereep met chips

Dubai-style chocoladereep met chips

ingrediënten


30 min
9 personen
200 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram naturel ribbel chips
30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

90 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

60 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

vershoudfolie

staafmixer

  • 1 Rooster de gepelde pistachenoot in een koekenpan al roerend voor 4 min. op een lage stand tot ze lichtbruin kleuren. Laat de noten afkoelen buiten de pan en hak fijn.
  • 2 Verwarm de slagroom en honing in een steelpannetje voor 2 min. tot de slagroom bijna kookt. Haal het pannetje van de warmtebron en smelt de witte chocolade al roerend door de slagroom. Voeg als laatste de roomboter en de pistachenoten toe en pureer dit alles met een staafmixer tot een crème. Laat 30 min afkoelen in de koelkast.
  • 3 Breng een pan aan de kook met een klein laagje water. Doe de blokjes melk chocolade in een hittebestendige kom. Zet de kom op de pan met kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend (au bain-marie).
  • 4 Bekleed de hele schaal ruim over de rand met vershoudfolie, zodat de reep makkelijk te lossen is. Schenk de helft van de gesmolten chocolade in een dunne laag op de bodem van de schaal. Neem 2 cm van de rand mee en laat 5 min. in de koelkast hard worden.
  • 5 Verkruimel de naturelchips tot kleine stukjes. Spatel deze door de afgekoelde pistache crème. En verdeel de chips-pistache crème in de schaal over de hard geworden melk chocolade. Giet de resterende melk chocolade over de vulling en laat 5 min. hard worden in de koelkast.
  • 6 Til de dubai-style chocolade reep doormiddel van het vershoudfolie uit de schaal. Verwijder het folie en snijd de dubai-style chocolade reep in 8 gelijken repen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 262 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram