gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Dubbeldekkers met zalm

Dubbeldekkers met zalm

ingrediënten


20 min
4 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

6 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

120 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Meng de mierikswortel met de crème fraîche en bieslook.
  • 2 Prak de zalm fijn met een vork. Schep de zalm door de helft van het crèmefraîchemengsel.
  • 3 Leg de sneetjes brood naast elkaar. Verdeel de zalmmousse over 4 sneetjes brood.
  • 4 Bestrijk 2 sneetjes met crème fraîche en leg de gerookte zalm erop.
  • 5 Maak twee keer een stapeltje van een sneetje met zalmmousse, daarop een sneetje met gerookte zalm en daarop omgekeerd een sneetje met zalmmousse.
  • 6 Druk de dubbeldekkers iets aan, snijd ze diagonaal door en zet ze vast met prikkers met een tomaatje.
  • 7 Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

bereidingstip

Vervang de mierikswortel door 1/2 eetlepel citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 17 gram