- 1 Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
- 2 Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
- 3 Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
- 4 Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- 5 Stoof zachtjes 15-17 minuten.
- 6 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
- 7 Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
- 8 Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
- 9 Lekker met gekookte krieltjes.
bereidingstip
Maak de uienmarmelade iets pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, toe.
wijnadvies
Casa de Campo, S de Sol , Finca de Labarca Rioja Crianza of Koopmanskloof.