4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

ingrediënten


45 min
4 personen
2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodebessensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundertartaar

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • 5 Stoof zachtjes 15-17 minuten.
  • 6 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
  • 7 Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
  • 8 Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
  • 9 Lekker met gekookte krieltjes.

bereidingstip

Maak de uienmarmelade iets pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, toe.

wijnadvies

Casa de Campo, S de Sol , Finca de Labarca Rioja Crianza of Koopmanskloof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté