-
1
Meng de bloem, de gist en melk en laat circa 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
2
Kneed het zout en de basterdsuiker erdoor, vorm een bal en laat deze afgedekt 15 minuten rijzen.
-
3
Neem 4 bolletjes ter grootte van een golfballetje van het deeg. Vorm van de rest van het deeg een lange ovaal op een bebloemd werkblad.
-
4
Vorm van de deegbolletjes 4 slierten en rol ze op tot spiraalvormige bolletjes. Zet ze tegen de hoeken van het ovaal.
-
5
Bestrijk het deeg met het ei, gemengd met 1 eetlepel water. Herhaal dit na 5 minuten en laat het deeg 15 minuten rusten.
-
6
Leg het deeg op de bakplaat en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
-
7
Knip daarna de zijkant van het deeg in een zigzagpatroon in en maak met een scherp mes lijnen of golven op de bovenkant. Laat afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen.
-
8
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Zet het brood erin en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak het brood in circa 35 minuten goudbruin
bereidingstip
Voeg 1 eetlepel citroenrasp toe aan het deeg.