4 personen
uitdagend
20 min.
bijgerecht

Duivekater

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

8 gram zout

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse gist
1 zakjes gedroogde gist
500 gram patentbloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de bloem, de gist en melk en laat circa 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • 2 Kneed het zout en de basterdsuiker erdoor, vorm een bal en laat deze afgedekt 15 minuten rijzen.
  • 3 Neem 4 bolletjes ter grootte van een golfballetje van het deeg. Vorm van de rest van het deeg een lange ovaal op een bebloemd werkblad.
  • 4 Vorm van de deegbolletjes 4 slierten en rol ze op tot spiraalvormige bolletjes. Zet ze tegen de hoeken van het ovaal.
  • 5 Bestrijk het deeg met het ei, gemengd met 1 eetlepel water. Herhaal dit na 5 minuten en laat het deeg 15 minuten rusten.
  • 6 Leg het deeg op de bakplaat en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
  • 7 Knip daarna de zijkant van het deeg in een zigzagpatroon in en maak met een scherp mes lijnen of golven op de bovenkant. Laat afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 8 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Zet het brood erin en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak het brood in circa 35 minuten goudbruin

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel citroenrasp toe aan het deeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté