4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Dungesneden steak met kappertjes

Dungesneden steak met kappertjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpesto

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

10 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram haasbiefstukken

  • 1 Neem de biefstukken een half uur voor u met dit recept begint uit de koelkast.
  • 2 Maak eerst de dressing door alles met een staafmixer fijn te malen tot een gebonden dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de biefstukken met zout en peper en wrijf ze in met olijfolie.
  • 4 Verwarm de grillpan op hoge stand en schroei de biefstukken aan beide kanten in een minuut dicht. Neem ze uit de pan en leg ze op een snijplank.
  • 5 Verdeel de rucola over het midden van de borden. Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel deze dakpansgewijs over de borden langs de rucola.
  • 6 Besprenkel het vlees met de dressing en bestrooi met kappertjes en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Je kan ook kant-en-klare carpaccio gebruiken

wijnadvies

Zeer feestelijk met Venetio Prosecco. Ook lichtgekoeld rood zoals Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Domaine Brunte Pinot Noir smaken naar meer. En witliefhebbers gaan voor Nava Real Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté