4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Durban curry garnalenspiesjes

Durban curry garnalenspiesjes

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 spiesen

grillpan

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de mosterdzaadjes tot ze springen. Voeg de komijn, knoflook, gember en ui toe en bak 2 minuten. Voeg de koriander en kurkuma toe en roer 2 minuten door.
  • 2 Voeg de tomaten toe en bak circa 5 minuten, tot het meeste vocht is verdampt. Giet de kokosmelk erbij en kook 8 minuten op een hoge stand, tot de saus is ingedikt. Roer regelmatig. Giet het limoensap erbij en roer kort door.
  • 3 Rijg de garnalen aan spiesjes en bestrijk ze met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de spiesjes circa 3 minuten aan beide kanten, tot de garnalen gaar zijn.
  • 4 Leg de spiesjes op een bord en giet een beetje saus erover. Serveer de rest van de saus erbij. Bestrooi met de limoenrasp en serveer direct.

wijnadvies

De Zuydpunt Cinsault Rosé is een frisse en sappige wijn met een subtiele hint van specerijen. Die proef je dan ook weer terug in deze garnalenspiesjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 28 gram
recalls | bekijk ze hier!