4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Dutch baby met asperges en gerookte zalm

Dutch baby met asperges en gerookte zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

15 gram dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

7 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de asperges en snijd in stukjes van 5 cm. Klop de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.
  • 2 Leg de helft van de boter in de ovenschaal en smelt circa 3 minuten in de oven. Giet het beslag erin en bestrooi met de helft van de asperges. Bak circa 20 minuten in de oven, tot het beslag helemaal is opgeblazen. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC en bak nog 5 minuten verder.
  • 3 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en smelt hierin de rest van de boter. Voeg de overige asperges toe en bak ze in 5-8 minuten beetgaar. Top de gesouffleerde pannenkoek met de crème fraîche, dille, gebakken asperges en gerookte zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 25 gram