- 1 Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
- 2 Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
- 3 Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
- 4 Serveer de ‘dutch baby’ met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
bereidingstip
Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.. Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.