2 personen
gemiddeld
10 min.
brunch, ontbijt
home recepten Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

ingrediënten


10 min
2 personen
1 theelepel poedersuiker
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels lemoncurd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

70 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
  • 2 Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
  • 3 Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
  • 4 Serveer de ‘dutch baby’ met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

bereidingstip

Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.. Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté