4 personen
eenvoudig
5 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Easy gravlax met biet

Easy gravlax met biet

ingrediënten


5 min
4 personen
zure room

dit product is niet beschikbaar

knäckebröd

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Hak de bieten fijn met de suiker, dille, citroenrasp, -sap, mierikswortel en een flinke snuf zout. Giet de helft van dit mengsel in een platte schaal. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar erop en giet de rest van het bietenmengsel erover. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Wrijf de marinade eraf en leg de plakjes zalm op een schaal. Garneer met dille en partjes citroen. Serveer met knäckebröd en zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté