2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Easy moussaka

Easy moussaka

ingrediënten


15 min
2 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappel­schijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
  • 3 Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
  • 5 Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Dit recept is lekker met een frisse rauwkost.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 46 gram