gemiddeld
40 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Echte Brabantse worstenbroodjes

Echte Brabantse worstenbroodjes

ingrediënten


40 min
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

80 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes gist

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 225ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbolletjes uit tot lapjes.
  • 2 Leg een rolletje gehakt erop, vouw de zijkanten naar binnen, rol op en knijp de naad dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk met losgeklopt ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

bereidingstip

Je kunt de worstenbroodjes ook prima invriezen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip