uitdagend
40 min.

Eclairs

ingrediënten


40 min
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Zet alle ingrediënten voor het soezendeeg klaar en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng 100 ml water met de melk en boter zachtjes aan de kook tot de boter helemaal gesmolten is.
  • 3 Schakel de warmtebron uit en roer de bloem er in één keer door tot er een bal ontstaat die van de bodem van de pan loslaat. Roer een voor een de eieren erdoor en klop met een mixer tot een glad beslag.
  • 4 Schep het beslag over in een spuitzak en spuit lange strepen (circa 8 cm) op het bakpapier.
  • 5 Bak de eclairs in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Zet de oven uit en laat de eclairs in de oven afkoelen.
  • 6 Halveer de eclairs horizontaal met een scherp mes en spuit met een spuitzak met gladde spuitmond een streep banketbakkersroom (zie tip) op de onderste helft. Dek af met de bovenste helft.
  • 7 Garneer met een laagje glazuur en decoratie naar keuze.

bereidingstip

Snijd 1 vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng dit merg samen met het stokje en 250 ml melk aan de kook. Klop 2 eidooiers los met 75 gram fijne suiker en 1 eetlepel bloem en klop er een beetje hete melk door. Giet dit in de pan met melk en roer goed door. Laat het mengsel op een lage stand al roerend garen en dikker worden. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen voordat je de room op de eclairs spuit.. Zorg bij het spuiten van het beslag voor wat tussenruimte, de eclairs lopen iets uit.. Glazuren maar: Roer druppelsgewijs water door 100-150 gram gezeefde poedersuiker tot het een dik, vloeibaar wit glazuur is. Gebruik bij gekleurd glazuur wat minder water of meer suiker voor de juiste dikte. Zo geef je het glazuur een natuurlijk kleurtje: Roze/paars: voeg druppels frambozen-, bosbessen- of bietensap toe. Bruin: voeg een beetje cacaopoeder of oploskoffie toe. Geel/oranje: voeg wat kurkuma (koenjit) of druppels wortelsap toe. Je kunt het glazuur ook kleuren met wat druppels levensmiddelenkleurstof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté