spuitzak
bakplaat met bakpapier
spuitzak
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
spuitzak
bakplaat met bakpapier
spuitzak
bereiden
bereidingstip
Snijd 1 vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng dit merg samen met het stokje en 250 ml melk aan de kook. Klop 2 eidooiers los met 75 gram fijne suiker en 1 eetlepel bloem en klop er een beetje hete melk door. Giet dit in de pan met melk en roer goed door. Laat het mengsel op een lage stand al roerend garen en dikker worden. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen voordat je de room op de eclairs spuit.. Zorg bij het spuiten van het beslag voor wat tussenruimte, de eclairs lopen iets uit.. Glazuren maar: Roer druppelsgewijs water door 100-150 gram gezeefde poedersuiker tot het een dik, vloeibaar wit glazuur is. Gebruik bij gekleurd glazuur wat minder water of meer suiker voor de juiste dikte. Zo geef je het glazuur een natuurlijk kleurtje: Roze/paars: voeg druppels frambozen-, bosbessen- of bietensap toe. Bruin: voeg een beetje cacaopoeder of oploskoffie toe. Geel/oranje: voeg wat kurkuma (koenjit) of druppels wortelsap toe. Je kunt het glazuur ook kleuren met wat druppels levensmiddelenkleurstof.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 0 kcal |
vet | 0 gram |
verzadigd vet | 0 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU