4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Eendenborst met blauwe bessen en kruidkoek

Eendenborst met blauwe bessen en kruidkoek

ingrediënten


20 min
4 personen
4 plakjes kruidkoeken

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
100 milliliter zwarte bessensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter bessenlikeur

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eendenborsten

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de eendenborsten op de vetzijde ruitvormig in tot op het vlees en wrijf ze in met zout en peper.
  • 2 Bak ze op de vetkant in een hete koekenpan 7 minuten. Keer ze om en bak de andere kant 5 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Houd ongeveer 4 eetlepels bakvet in de pan en gooi de rest weg. Voeg de balsamicoazijn, bessenlikeur, tijm en zout en peper toe en roer goed.
  • 4 Schep de blauwe bessen erdoor. Verkruimel de koek of snijd deze in stukken.
  • 5 Serveer de eendenborst met de saus en garneer met de koek. Lekker met aardappelkroketten of aardappelpuree en rode kool.

bereidingstip

Vervang eendenborst door kalkoenof kipfilet en bak deze ca. 7 minuten per kant.. Neem in plaats van blauwe bessen diepvries bosvruchten.

wijnadvies

Dit is de tijd waarin we bij onze maaltijd ook wat ‘warmbloediger’ wijnen willen drinken. Wat steviger wit en behaaglijk rood dat goed aansluit bij de herfstige gerechten die op tafel verschijnen. Eend is een echte rode-wijnliefhebber. Omdat er in het recept ook wat ‘zoet’ zit, is het verstandig om een wijn te kiezen waar dat ook in te herkennen is. Denk daarom aan Cabernet Shiraz van Zuydpunt of Hardy’s Sailing. Wat steviger zijn Colombus Shiraz of S. de Sol Tinto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 15 gram