4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eendenborsten

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.
  • 2 Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en laat ze circa 4 minuten krokant bakken. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • 3 Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het vet uit de pan. Gebruik dit eventueel om aardappels in te bakken.
  • 4 Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Laat al roerende aan de kook komen en nog een paar minuten inkoken tot een stroperige jus. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel af met wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room.
  • 5 Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en laat nog 2 minuten meewarmen. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.

bereidingstip

Neem in plaats van cranberrycompote pruimenjam.

wijnadvies

Een klassiek gerecht waarbij u natuurlijk de wijn doordrinkt die u bij het koken heeft gebruikt. Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay of Hills of California bijvoorbeeld. Maar ook de Carmenère van Vina Maipo krijgt vleugels van eend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram