4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Eendenborst met pikant zoete mangosalsa

Eendenborst met pikant zoete mangosalsa

ingredi├źnten


20 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram waterkers
4 eendenborstfilets
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 zoete ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de grillpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan. Laat op middelhoge stand in circa 5 minuten het vet smelten en bruin worden. Draai de filets om en bak nog 2 minuten.
  • 2 Neem ze uit de pan en laat ze afgedekt nog een paar minuten rusten voor u ze gaat trancheren.
  • 3 Verdeel de waterkers over 4 borden, schik hierop de plakjes eendenborstfilet en schep er een lepeltje salsa naast. Bestrooi het gerecht met het amandelschaafsel.

bereidingstip

De mangosalsa is ook lekker met gegrilde kipfilet, of met gebakken kaas als vegetarisch gerecht.

wijnadvies

Smaakt heerlijk met een eenvoudige Jean Sablenay Merlot. Met een Danie de Wet Cabernet/Merlot wordt het helemaal feest.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 20 gram
recalls | bekijk ze hier!