2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes

ingrediënten


15 min
2 personen
1 theelepel vloeibaar bakproduct
1 theelepel roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram eendenborsten
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart.
  • 2 Snijd de eendenborst in dikke plakken à 1 cm.
  • 3 Pers de knoflook, rasp daarboven de gemberwortel en voeg de sjalotje, de sojasaus, de sesamolie en versgemalen peper toe.
  • 4 Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.
  • 5 Verhit de roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten.
  • 6 Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

bereidingstip

Lekker met witte rijst en paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 24 gram