4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Eendenborst met speculaassaus

Eendenborst met speculaassaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wildfond
200 milliliter gevogeltefond
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eendenborstfilets

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kerf met een scherp mes het vet van de eendenborsten tot een ruitpatroon in, maar snijd niet in het vlees. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetkant naar beneden erin. Bak de filets 4-5 minuten tot ze bruin zijn. Keer om en bak de andere kant in 2-3 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Giet 2/3 van het vet af. Roer de bruine suiker door de rest van het bakvet en laat licht karamelliseren. Voeg de koekkruiden, mosterd, fond en port toe en kook iets in. Leg de rozemarijn even in de saus.
  • 4 Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de saus en garneer met rozemarijn. Lekker met puree van zoete aardappel, aardappelpoffers of rode aardappels met laurier en spek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 30 gram