4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Eenpans curry-noedelbowl

Eenpans curry-noedelbowl

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

70 gram groene currypasta

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de groenten circa 2 minuten op een hoge stand. Voeg de currypasta, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
  • 2 Voeg de noedels toe aan de wok en zorg ervoor dat ze net onderstaan in de saus. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kook de noedels in circa 5 minuten gaar in de saus. Roer regelmatig door.
  • 3 Voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe aan de pan. Bestrooi met de koriander en pinda’s. Garneer met partjes limoen en schep in kommen.

bereidingstip

In deze eenpans curry-noedelbowl gaat alles in één pan. Zorg ervoor dat er voldoende bouillon in de pan zit zodat de noedels onderstaan, voeg indien nodig een scheutje extra bouillon toe. In een diepe wok gaat dit beter dan in een brede hapjespan. En roer tijdens de kooktijd regelmatig door zodat de slierten gelijkmatig garen en niet aan elkaar gaan plakken. Met de groenten kun je variëren, als ze maar snel garen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté