4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Eenpanscouscous met sperziebonen, balletjes en koriander

Eenpanscouscous met sperziebonen, balletjes en koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
15 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram soepballetjes

dit product is niet beschikbaar

400 sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe. Schenk 50 ml water in de pan en smoor de boontjes afgedekt in ca. 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 5 min. de soepballetjes toe.
  • 2 Schep de komijn en couscous door de bonen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron. Laat de couscous ca. 3 min. wellen.
  • 4 Roer de couscous met een vork los. Schep er de koriander door en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Serveer met partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 472 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram