4 personen
uitdagend
30 min.
voorgerecht
home recepten Eggs benedict

Eggs benedict

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

10 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dragonazijn
125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de wijn met de azijn, peperkorrels en laurierblaadjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  • 2 Zeef de wijn, laat iets afkoelen en klop de eidooiers erdoor.
  • 3 Hang de kom boven een pan kokend water zonder dat de bodem het water raakt (au bain-marie). Klop goed tot het mengsel dikker wordt. Giet de boter er al kloppend, in een dun straaltje bij tot de saus dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm zonder te koken (gebruik hiervoor eventueel een thermoskan).
  • 4 Pocheer de eieren één voor één.
  • 5 Steek eventueel rondjes uit de sneetjes brood, leg het brood op bordjes en beleg met de rauwe ham. Leg de gepocheerde eieren erop en giet de saus erover. Bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Je kunt de ham ook eerst licht roosteren in een droge, hete koekenpan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 16 gram