4 personen
uitdagend
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus

Eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus

ingredi├źnten


35 min
4 personen
1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dragon

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 plakken witbrood
4 briochebroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom op de pan, zonder dat deze het water raakt (au bain-marie). Voeg de eidooiers, wijn en wijnazijn toe aan de kom. Klop circa 5 minuten.
  • 2 Zet de warmtebron lager en voeg de boter blokje voor blokje toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de dragon.
  • 3 Breng een grote pan met water en de azijn aan de kook. Laat het water heel zachtjes koken. Breek per keer 2 eieren in het water en pocheer circa 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
  • 4 Rooster het brood. Verdeel de zalm erover en leg een gepocheerd ei erop. Besprenkel met de lauwwarme saus en bestrooi met de overige dragon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier