4 personen
uitdagend
25 min.
brunch, ontbijt
home recepten Eggs Benedict met ham

Eggs Benedict met ham

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakken hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

scheutje azijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Smelt voor de saus de boter op middelhoge stand, zonder dat de boter bruin wordt. Giet de gesmolten boter in een kannetje of maatbeker. Doe de eidooiers, citroensap, 2 theelepels water, zout en peper in de hoge beker van een staafmixer of gebruik de blender. Giet, terwijl de staafmixer of blender langzaam draait, in een dun straaltje de gesmolten boter erbij tot de saus dikker wordt. Houd de saus warm in een thermoskan of au bain-marie.
  • 2 Breng een pan warm water met de azijn aan de kook. Breek elk ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer elk ei 4-5 minuten, tot het wit gestold en de dooier nog vloeibaar is. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een doek.
  • 3 Besmeer broodjes met boter, beleg met ham en leg de gepocheerde eieren erop. Giet de lauwwarme hollandaisesaus erover en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik sneetjes geroosterd witbrood in plaats van kaiserbroodjes voor dit recept.. Maak een kruidensaus en voeg aan de hollandaisesaus 1 eetlepel fijngehakte bieslook of dille toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté