4 personen
uitdagend
25 min.
lunch, brunch
home recepten Eggs benedict met ham, spinazie en hollandaisesaus

Eggs benedict met ham, spinazie en hollandaisesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën briochebroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

  • 1 Smelt voor de saus de boter langzaam in een klein pannetje. Maal de eidooiers met het citroensap, zout en peper in een blender op halve stand 20-30 seconden, tot een lichte kleur ontstaat. Zet de blender op een lage stand en voeg terwijl de blender draait in een straaltje de gesmolten boter toe. Blijf nog even draaien tot sausdikte. Houd de saus warm in een thermoskan of au bain-marie.
  • 2 Verhit de olijfolie en roerbak hierin de spinazie, knoflook, zout en peper 2-3 minuten. Verwarm intussen een pan water met de azijn. Roer met de steel van een (houten) lepel door het water zodat een draaikolkje ontstaat. Breek 1 ei in een kopje of kommetje.
  • 3 Giet het ei in het waterkolkje en vouw het uitgelopen eiwit met een lepel terug. Pocheer het ei zo 3 minuten en schep met een schuimspaan uit het water in een pan of schaal met lauwwarm water. Herhaal met de overige eieren.
  • 4 Verdeel de ham met daarop de spinazie over de sneetjes briochebrood. Leg daarop de gepocheerde eieren en giet saus naar smaak erover.

bereidingstip

Maak voor gepocheerde eieren eerst een draaikolkje in het kokende water en laat ze dan pas in de pan glijden, dan blijft de dooier mooi in het eiwit zitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté