4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Ei in avocado met zalm

Ei in avocado met zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pitten. Hol de avocadohelften iets verder uit en houd het vruchtvlees apart. Knijp wat citroensap erover uit en besprenkel de avocadohelften met citroensap.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eiwitten licht op en meng met de dille en zalm. Vul 4 avocadohelften met dit mengsel en leg in de 4 andere helften een eidooier. Zet de gevulde helften in de ovenschaal en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de radijsjes in plakjes en schep de dressing door het radijsblad. Neem de avocadohelften uit de oven. Verdeel wat radijs erover en een pluk van het radijsloof.
  • 4 Schep de rest van het radijsloof, de radijsplakjes en uitgeholde avocadostukjes ernaast.

bereidingstip

Vul uitgeholde broodjes in plaats van avocado’s.. Vervang de dille in dit recept door bieslook. . Neem hamreepjes in plaats van zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels