4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje

ingrediënten


25 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes katenspek

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deegvellen met olijfolie en snijd ze in vieren.
  • 2 Stapel 4 velletjes kruislings op elkaar en druk ze in de ovenschaaltjes.
  • 3 Breek steeds een ei in een kopje, laat de dooier heel en giet het ei op het filodeeg. Bak 10-12 minuten in de oven tot het deeg bruin is.
  • 4 Zet tegelijk met de deegbakjes het katenspek op een bakplaat in de oven.
  • 5 Wip de einestjes uit de schaaltjes. Strooi de bosui erover en serveer het gebakken spek erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté