4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Ei met tapenade, tomaat en serranoham

Ei met tapenade, tomaat en serranoham

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram serranoham

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram olijventapenade

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

16 cocktailprikkers

  • 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Koel ze af onder koud water en pel ze. Halveer de eieren in de breedte.
  • 2 Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje zodat de eieren goed blijven staan. Verdeel 1 theelepel tapenade over de halve eieren.
  • 3 Rijg aan elke prikker 1 cherry-/kerstomaatje en 1 plakje serranoham.
  • 4 Verdeel de sla over borden en besprenkel met de olie, balsamicoazijn, zout en peper. Zet de eieren met de prikkers erin gestoken op de sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté