gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Eier-kwarktaartjes

Eier-kwarktaartjes

ingrediënten


20 min
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

100 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

2 halve perziken op siroop

dit product is niet beschikbaar

munt
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

4 kleine taartvormpjes

staafmixer

blender

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik.
  • 2 Steek of snijd 4 cirkels uit het deeg waarmee je de vormpjes geheel kunt bekleden. Druk de deeglapjes voorzichtig in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 3 Bak circa 5 minuten voor in de oven. Pureer intussen de perziken en klop deze puree door de kwark, samen met de jam en de eieren.
  • 4 Neem de bodems uit de oven, giet het kwarkmengsel in de deegvormpjes en bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Laat 10 minuten afkoelen. Bestuif met poedersuiker, garneer met munt en serveer lauwwarm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 12 gram