4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Eiercurry met broccoli en noten

Eiercurry met broccoli en noten

ingrediënten


bestellen
35 min
4 personen
1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel paprikapoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels Thaise currypasta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

200 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

300 gram broccoli

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram cashewnoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


  • 1 Kook de eieren in 8 minuten hard.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder, knoflook en koriander 2-3 minuten.
  • 3 Schep de currypasta erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 4 Voeg de kokosmelk, 100 ml water en de broccoliroosjes toe en stoof zachtjes 5-6 minuten.
  • 5 Kruis de tomaat in, leg deze enkele tellen in kokend water, pel en snijd in blokjes.
  • 6 Pel de eieren en verwarm ze in de saus.
  • 7 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Roer de helft van de noten door de curry.
  • 8 Bestrooi de curry met de tomatenblokjes en de rest van de noten.
  • 9 Lekker met witte rijst en salade.

wijnadvies

Natuurlijk kan een verfrissend biertje altijd, maar ook wijn vindt curry fijn. En dat zijn er behoorlijk wat. Bijvoorbeeld riesling van Arthur Metz en Lizard of sauvignon blanc van Jean Sablenay, Danie de Wet en Ferngreen. Ook wat voller wit laat zich smaken, zoals chardonnay van Sensas, Casa de Campo en Koopmanskloof. En net zo geurig als een curry zelf: Poème Marsanne Viognier en Zuydpunt Chenin Viognier. Zelfs rood past, vooral bij pittige curry’s smaken Ultimo Passo Primitivo en Eco Balance Merlot prima.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 23 gram