- 1 Kook de eieren in 8 minuten hard.
- 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder, knoflook en koriander 2-3 minuten.
- 3 Schep de currypasta erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
- 4 Voeg de kokosmelk, 100 ml water en de broccoliroosjes toe en stoof zachtjes 5-6 minuten.
- 5 Kruis de tomaat in, leg deze enkele tellen in kokend water, pel en snijd in blokjes.
- 6 Pel de eieren en verwarm ze in de saus.
- 7 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Roer de helft van de noten door de curry.
- 8 Bestrooi de curry met de tomatenblokjes en de rest van de noten.
- 9 Lekker met witte rijst en salade.
wijnadvies
Natuurlijk kan een verfrissend biertje altijd, maar ook wijn vindt curry fijn. En dat zijn er behoorlijk wat. Bijvoorbeeld riesling van Arthur Metz en Lizard of sauvignon blanc van Jean Sablenay, Danie de Wet en Ferngreen. Ook wat voller wit laat zich smaken, zoals chardonnay van Sensas, Casa de Campo en Koopmanskloof. En net zo geurig als een curry zelf: Poème Marsanne Viognier en Zuydpunt Chenin Viognier. Zelfs rood past, vooral bij pittige curry’s smaken Ultimo Passo Primitivo en Eco Balance Merlot prima.