gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Eierkoeken met yoghurt en fruit

Eierkoeken met yoghurt en fruit

ingrediënten


20 min
250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram vruchtencompote

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop de eieren met de suiker minimaal 5 minuten met een mixer tot een lichtgeel mengsel.
  • 3 Voeg de citroenrasp toe en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Schep alles voorzichtig met een spatel door het eierbeslag tot alles goed is gemengd.
  • 4 Schep volle eetlepels van het beslag op de bakplaat en bak de koeken in het midden van de oven in circa 10 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Verwarm intussen de vruchtencompote tot lauwwarm.
  • 6 Serveer de eierkoeken met de vruchtencompote en yoghurt.

bereidingstip

Een vruchtencompote kun je prima zelf maken van 500 gram fruit, zoals abrikozen, mango, aardbeien of frambozen. Snijd het fruit in stukjes en kook met 4 eetlepels water in circa 10 minuten gaar (roer af en toe). Voeg 50 gram suiker of honing en 1 zakje vanillesuiker of een snufje kaneelpoeder toe en roer alles goed door. Laat nog 1 minuut zachtjes koken. Voeg eventueel het sap van 1 citroen toe voor een friszuur accent.. De koeken lopen wat uit, zorg dus voor voldoende tussenruimte op de bakplaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes