voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Eiermie met zalm

Eiermie met zalm

ingredi├źnten

400 gram eiermie

6 eieren

100 gram belegen kaas

400 gram diepvrieszalmfilets

4 eetlepels olijfolie

3 lente-/bosuitjes

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct


  • 1 Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Klop de eieren los met de kaas, zout en peper.
  • 3 Dep de zalm droog, snijd in brede repen en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie, voeg er de helft van de bosui aan toe en schep de eiermie erdoor. Houd even warm.
  • 5 Verhit de boter, schenk het eimengsel in de pan en laat tijdens af en toe roeren stollen.
  • 6 Bak intussen de zalmrepen 2 minuten per kant in de rest van de olie.
  • 7 Vorm van de eiermie een nestje op een warm bord. Schep daarin het eimengsel met daarop de zalmrepen. Bestrooi met de rest van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 49 gram