- 1 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en zet apart.
- 2 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Kook de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- 4 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook 3-4 minuten.
- 5 Schep de paddenstoelen, peultjes, paksoi, sherry, sojasaus en noedels erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
- 6 Bestrooi het gerecht met de bosui en sesamzaad.
bereidingstip
Vervang de paksoi door Chinese kool.. Voeg appelsap toe in plaats van sherry.. <h4>Welke noedelsoort kun je gebruiken als je geen eiernoedels hebt?</h4>Eiernoedels kun je vervangen door rijstnoedels, sobanoedels of udon. Kies een noedel die geschikt is voor roerbakken en pas de kooktijd aan volgens de verpakking.<br><br><h4>Is dit gerecht geschikt om vooraf te bereiden?</h4>Ja, je kunt het gerecht vooraf maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Warm het kort op in de pan, zodat de noedels en groenten hun structuur zo goed mogelijk behouden.<br><br><h4>Welke kruiden passen goed bij eiernoedels met paddenstoelen, paksoi en peultjes?</h4>Verse kruiden zoals koriander of bosui passen goed bij dit gerecht. Ook gember, knoflook en een snufje chili geven extra diepte zonder de groenten te overheersen.