4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Empanada gallega

Empanada gallega

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

120 gram sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

120 gram tonijn uit blik

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram witbroodmix

  • 1 Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking met 2 eetlepels olie in plaats van boter.
  • 2 Verwarm ondertussen de andere 2 eetlepels olie en laat hierin de uiringen op middelhoge stand circa 5 minuten fruiten.
  • 3 Schep de uien uit de pan en voeg de paprika toe aan het overgebleven bakvet. Bestrooi met wat zout en peper. Laat de paprika ook circa 5 minuten zachtjes bakken.
  • 4 Rol van het deeg twee dunne vierkante of ronde lappen op een met bloem bestoven werkblad. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Bestrijk een bakblik royaal met olie en bekleed deze met een lap deeg.
  • 6 Verdeel hier de uiringen, paprika en vis over en bestrooi met wat zout en peper. Leg de andere deeglap hierop.
  • 7 Bestrijk de deegranden met wat water, vouw ze om en druk ze goed dicht. Bestrijk de bovenkant met ei.
  • 8 Bak de empanada in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de empanada afkoelen tot lauwwarm of eet hem geheel afgekoeld. Snijd de empanada in vierkante stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté