4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Empanada’s met gehakt en geroosterde paprika

Empanada’s met gehakt en geroosterde paprika

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oregano

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat

  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en snijd het in 2 stukken. Rol van een helft steeds een stukje deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dun rond lapje en leg deze op de bakplaat.
  • 2 Verdeel de paprika over de deegbodem en verdeel hierover het gehakt. Laat langs de randen 1 cm vrij.
  • 3 Druk de blokjes feta in het gehakt. Rol het overige stuk deeg ook steeds uit tot ronde lapjes en leg deze over de vulling.
  • 4 Duw de deegrandjes goed op elkaar en knijp ze samen tot een klein opstaand randje. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Bestrijk de deegpakketjes met ei en bak de empanada’s onder in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met knoflooksaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 45 gram