bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
Zorg dat de randen van het deeg goed sluiten door ze met een beetje water vochtig te maken voordat je ze aandrukt. . <h4>Variatietips</h4> • Met chorizo: vervang 50 g gehakt door chorizo (worst) in kleine blokjes.<br/> • Met kip: neem 300 g kip-kalkoengehakt.<br/> • Tonijn: vervang het gehakt door 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie (blik). . <h4>Wat zijn empanadas en zijn ze Spaans?</h4> Empanadas komen oorspronkelijk uit zowel Spanje als Portugal. Later zijn ze ook populair geworden in Zuid-Amerika. De naam komt van het werkwoord ‘empanar’, dat ‘inpakken/omwikkelen met brood’ heet. Populaire vullingen voor empanadas zijn gehakt, chorizo, kip, vega, tonijn. Ook vegetarische varianten zijn populair, bijvoorbeeld met groenten of champignons. . <h4>Tip voor het bakken van empanadas</h4> Rol het deeg niet te dun uit: 2-3 mm is perfect. Maak het deeg ook weer niet te dun; dan scheurt de empanada snel. Laat de randen van het deeg vrij van vulling. Druk de randen dicht met een vork, maar prik niet in het deeg, anders loopt het vocht er tijdens het bakken uit. . <h4>Empanadadeeg</h4> Gebruik voor het maken van empanadas gewoon kant-en-klaar deeg, dat scheelt veel tijd: <br/> • Gebruik hartige taartdeeg (diepvries), makkelijk en snel.<br/> • Met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/empanadars-met-gehakt-en-geroosterde-paprika/">witbroodmix</a> maak je empanadas met een zachte, luchtige bite. Even uitrollen en uitsteken of -snijden.<br/> • Koelvers <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/empanadabroodjes-gevuld-met-zoet-gehakt/">pizzadeeg</a> is ook geschikt. Rol het goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje de rondjes uit. . <h4>Kun je empanadas vooraf maken en bewaren?</h4> Dat kan zeker. Bewaar ze gerust in de koelkast (2-3 dagen). Verwarm de empanadas in de oven (180ºC) of airfryer (160ºC) in 6-8 min. Je kunt empanadas ook invriezen, tot 3 maanden. Laat ze eerst ontdooien en warm ze dan op in de oven of airfryer
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 673 kcal |
vet | 39 gram |
verzadigd vet | 17 gram |
koolhydraten | 52 gram |
eiwit | 24 gram |
WEB01-SPAR-PU