4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Enchiladas met bruine bonen

Enchiladas met bruine bonen

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 kleine tortillawraps
1 blik bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de tomaten met de rode peper en kook deze saus vervolgens circa 15 minuten op middelhoge stand. Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bonen met 150 ml water toe, verwarm 1 minuut en pureer het bonenmengsel grof.
  • 3 Doop de tortillawraps in de tomatensaus zodat ze aan beide kanten helemaal bedekt zijn. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tortilla’s aan beide kanten circa 15 seconden op middelhoge stand.
  • 4 Herhaal met de rest van de tortilla’s. Beleg de tortilla’s met de bonenpuree en rol ze op. Bestrooi met de feta en koriander.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit gerecht smaakt de fruitige, maar toch pittige Côtes du Rhône van Mon Clocher lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté