gemiddeld
40 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
recepten Engelse Chelsea buns

Engelse Chelsea buns

ingrediënten


40 min
50 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

175 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Wel de krenten in warm water. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk met de rest van de boter.
  • 2 Bestrooi het deeg met de basterdsuiker en krenten en rol strak op tot een langwerpige rol. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van circa 4 cm dik.
  • 3 Leg de buns met circa 2 cm tussenruimte op de bakplaat en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Bak de Chelsea buns in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Weer eens wat anders dan een krentenbol, zo’n opgerolde ‘Chelsea bun’. Deze kleverige krentenbroodjes komen oorspronkelijk uit Londen en lijken door hun vorm wel wat op Zweedse kaneelbroodjes. Je kunt de broodjes nog glazuren of besmeren met een lik gezouten boter, maar ‘gewoon zo’ smaken ze ook al heel lekker bij de thee of een uitgebreid zondags ontbijtje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip