gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Engelse kerstcake

Engelse kerstcake

ingrediënten


30 min
4 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

20 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

10 gekonfijte kersen
3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter donkere rum
75 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

75 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

100 gram sukadeblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekonfijte kersen

benodigdheden

cakevorm

  • 1 Doe de gekonfijte kersen, sukadeblokjes, krenten, rozijnen, abrikozen, en dadels in een kom en roer de rum erdoor. Laat minstens 3 uur marineren.
  • 2 Verwarm de oven op 150ºC. Smeer de binnenkant van de vorm in met boter. Bestuif vervolgens met bloem.
  • 3 Zeef de gedroogde vruchten en vang de rum op. Doe de uitgelekte vruchten en alle noten in een kom. Voeg het gezeefde bakmeel en de koekkruiden toe. Meng door elkaar. Roer vervolgens de suiker erdoor en daarna de losgeklopte eieren. Meng alles goed door elkaar. Vul de bakvorm met dit mengsel.
  • 4 Bak de cake ca. 1,5 uur in de oven. Steek er een satéstokje in om te controleren of de cake gaar is. Giet de rum op de bovenkant. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan. Haal het (stevige) baksel dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam in een sauspan en smeer ca. driekwart van de vloeibare jam op de bovenkant van de cake uit. Garneer met eventueel in plakjes gesneden gekonfijte kersen, de geschaafde amandelen en (eventueel in stukjes gesneden) abrikozen. Smeer ook deze garnering in met jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip