10 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Engelse vruchtencake

Engelse vruchtencake

ingrediënten


25 min
10 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram sukadesnippers

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappellikeur
200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken.
  • 3 Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen.
  • 4 Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm.
  • 5 Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar.
  • 6 Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  • 7 Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.

bereidingstip

De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar. . Wel de abrikozen eens in thee.Vervang sukade door in plakjes ge­sneden bigarreaus (gekonfijte kersen)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate