4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Entrecote met oregano en rozemarijn

Entrecote met oregano en rozemarijn

ingrediënten


10 min
4 personen
75 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 dikke entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf het vlees rondom in met citroensap. Bestrooi royaal met grof zout en peper, oregano en rozemarijn.
  • 2 Vermeng de boter met de olijfolie en giet dit over het vlees.
  • 3 Verwarm de grillpan. Rooster het vlees aan beide kanten goed bruin in circa 2 minuten per kant.
  • 4 Leg het vlees in een braadslee en houd het warm in de oven terwijl de rest van het vlees wordt geroosterd.
  • 5 Leg ook deze stukken in de braadslee en blus de grillpan af met de wijn.
  • 6 Laat een paar minuten op hoge stand inkoken. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de jus. Lekker met een Griekse salade.

wijnadvies

Kruidig rood zoals Casa de Campo Malbec. Wie per se in Europa wil blijven, schenkt Vega Real Ribera del Duero Roble of Cabernet Syrah van Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté